החומרים:
חלקי עוף, כוס אורז בסמטי, תפוח אדמה חתוך לעיגולים בעובי שני סנטימטר, שתי כוסות מים, פירות יבשים, ירקות, ותבלינים לפי הטעם.
ההכנה:
1. משמנים היטב את פנים סיר החרס (כולל הדפנות) וזורים כחצי כף אורז יבש בתחתיתו
2. מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה ומעליהם מכסים באורז יבש
3. עכשיו אפשר לצרף רצועות גזר, מעט צימוקים, חופן פירות יבשים קצוצים, או לחילופין חופן של שמיר, סלרי ופטרוזיליה קצוצים דק
4. יוצקים את שתי כוסות המים ומוסיפים כחצי כפית מלח
5. מתבלים את העוף בתיבול (יבש או רטוב) אפשר לתבל בצ'ילי מתוק, או ברוטב סויה, או יין, או סתם מלח, פלפל ופפריקה ומניחים את חלקי העוף בסיר מעל האורז.
6. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור למשך שעתיים וחצי (ואפילו שלוש) בחום של 90 מעלות.
7. זה הזמן לערוך את השולחן ולבלוס.
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר מודיעין